יום שבת, 13 בדצמבר 2014

שלטון ההמון

העולם מחולק בצורה מופשטת לשניים מבחינתי. אלו המסתמכים על היכולות האינטלקטואליות שלהם להישרדות - מטפלים, חוקרים, אומנים ודיפלומטים, ואלו המסתמכים על גופם ויכולתם הפיזית - חקלאים, אנשי אחזקה, מנקים ושאר האנשים שנדרשת מהם הפעלה פשוטה של המחשב לצורך עיבוד פקודות בלבד לעבודה.
מבין אלו, המנהיגים צריכים להיות האינטלקטואלים. צריך שיהיה מעמד אריסטוקרטי הבנוי ממשכילים ושתובטח לו הפריבילגיה לעשות את מה שהוא צריך, לחשוב. לבטא איזו עמדה שהיא ולחקור אותה בלי ביקורת ובלי בלמים.
השלטון צריך להיות טכנוקרטי.
היתר? שלטון לא יכול להיות יציב בלי למנוע התקוממות של ההמון. ההמון מרוצה כשהצרכים שלו מסופקים. איני מאמין שההמון מחפש להביע את קולו.
הצרפתים לא התקוממו כי האצולה החליטה עבורם אלא כי היא גרמה להם לסבל. האצולה החליטה החלטות גרועות לכולם מלבד לעצמם בלי להבין שמה שגרוע להמון גרוע לכולם. הם היו טיפשים מדי מכדי להבין שההמון לא פחות כי הוא שורד בזכות השרירים. אדרבה, הוא חשוב יותר לחברה מהם כי בלעדיו אין לחושבים מזון לשרוד האצולה נכשלה בתפקידה כשליטים כי היא לא הייתה מושתתת על השכלה אלא על ירושה.
פוליטיקה מנוהלת בעולם בצורה של חבורה של גברים אגומניאקים שנלחמים למי יש גדול יותר. אנשים שמנוהלים מהרגשות ופסיכולוגיה העלובה שלהם במקום לנהל בעזרת היכולות הקוגנטיביות. כך קורה ששרה לא אוהבת את הנשיא כי הוא פוגע ברגשות שלה אז נתניהו לא יעלה נשיא נכון עבור הישרדותו ועבור העם כי אם נשיא שלא משרת אף אחד. המדינות צריכות להיות מנוהלות על ידי אנשי מקצוע. המאבקים ביניהן צריכים להיראות כמו משחקי שח מבריקים.
הכלכלנים לאוצר, הרופאים לבריאות ואומני הלחימה לראשות הממשלה.
ההמון עשוי להרגיש לא בנוח מכך. הוא עשוי לא להבין את המנהיגים ולכן לשנוא אותם. אני מחשיב עצמי כחכם מרוב האוכלוסייה אך איני יודע אם אני גאון. לעיתים רבות אני פוגש אנשים שלא מבינים את הטיעונים שלי. אנשים טיפשים צוחקים מטיעונים נכונים שאינם אינטואיטיבים למוחם המצומק. הם מגנים אנשים חכמים ובצורה אירונית לא פעם קוראים להם טיפש. שכטמן, איינשטיין וניוטון טיפשים עבור האיוולים עד אשר הם עושים משהו מבריק שאליו הטיפש לא יכול להתכחש.
זה מסוכן. ההמון עשוי להתמרד כי הוא חושב שמפילים עליו אבדון. גם אי הסכמה בין ההמון יוצרת אי סדר. צריך לגבש את ההמון הטיפש תחת דעה אחת כוללת ומאוד שטחית. כמו הדיכוטמיה הרדודה של ימין-שמאל הישראלי רק יותר רדוד. רק ימין או רק שמאל. לשכנע אותם שהפוליטיקאים שלהם שייכים לאותו זרם שלהם.
כפי שהליכוד טוען שהוא ימין תוך כדי שהוא מבטיח מדיניות סוצאליסטית וחותם על הסכמי שלום עם ארגונים שונים. רידוד התפיסות הפוליטיות ככל האפשר.
ההמון צריך אויב להתלכד מולו. משהו שייתן להם מוטיבציה לעבוד קשה יותר כדי שלא ימוטט אותם. אחרת הם פונים נגד השלטון. אותו מפלץ יהיה יצור בדיוני שהשלטון יסנטז. ה'שמאל' האולטימטיבי. 
עמנואל גולדשטיין מסוכן שמאיים להרוס הכל.
אבל השלטוו צריך להיות מבוסס על דבר אחד חשוב. הילדים הם קולקטיב. צריך להבטיח לכל אחד הזדמנות שווה להיות באריסטוקרטיה. גם כי אכן כל אחד עשוי להוביל להישגים חשובים בתחום ידע בהינתן הכלים הנכונים וגם כדי למנוע מעבר ירושתי.
כל בני האדם ירצו שהמערות שבהן הילדים גדלים יהיו איכותיות כי זאת הדרך היחידה להבטיח את הישרדות והצלחת צאצאיך. המערכת תבדוק את תכונותיו של כל אדם ותסווג לו את תפקידו בהתאם לכך.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה